Scurtă descriere
An ctitorie 1835.
Functiunea
De la vest la est, ca si orientare, pridvorul, pronaosul, naosul si altarul alcatuiesc monumentul.
Pridvorul ca spatuiu cu caracter introducti intr-o biserica, precedand pronaosul, a fost tratat ca o incapere deschisa , avand dimensiunile 0,55x 4,22m. Are patru stalpi din lemn , frumos pornamentati, amplasati pe latura vestica, legati la partea superioara de un fruntar, deasemenea sculptat. Acoperirea acestui spatiu s-a realizat printr-un planseu din scandura valtuita, montat mult mai tarziu.La origine este posibil sa fi existat scanduri cioplite cu barda. Palimarul este realizat din barne de stejar , legate in coada de randunica, ulterior acesta fiind tencuit atat la interior cat si la exterior cu mortar pe baza de var pe cercuiala de nuiele din salcam. Peretele estic, cel din pridvor si pronaos a fost tencuit si pictat. Pardoselile sunt din caramida asezata pe un pat de nisip.
Pronaosul , asa cum apare in planimetria bisericilor ortodoxe din Romania , este al doilea spatiu situat pe axul V-E . El a fost tratat ca o incapere distincta. Suprafata alocata acestei « incaperi » este de 10,41 mp. (2,46 - 2,50 x 4,30).   Acoperirea acestui spatiu a fost asezata printr-o bolta semicilindrica care se prelungeste si peste naos.Relatia cu pridvorul se realizeaza prin intermediul unei usi intr-un canat din lemn.Relatia cu naosul se realizeaza , prin trei deschideri, posibil ca la origine doua dintre acestea(cele laterale sa fi fost partial inchise la partea interioara).Intreaga incapere a fost tencuita si pictata, inclusiv bolta.
Naosul este spatiul central de cult, care in situatia data are forma dreptunghiulara- 3,60 x 4,30 m.Suprafata acestui spatiu este de 15,68 mp. Si continua traditia celorlalte spatii in in ceea ce priveste modul de acoperire. Astfel, si aici gasim aceeasi bolta semicilindrica, ce se prelungeste de la pronaos, care reazema pe peretii laterali , mijlocul acesteia fiind sustinut de un arc de lemn. Acest spatiu precede altarul , de care este separat prin tampla sau iconostas.Lumina este asigurata prin doua ferestre asezate in simetrie cate una pe latura de nord si una pe latura de sud.
Altarul este spatiul rezervat sanctuarului si are ca anexe obligatorii proscomidarul si diaconiconul. In mijlocul acestei incaperi se afla masa altarului – prestolul. Lumina este asigurata de o fereastra amplasata in  axul de simetrie, cu aceeasi parametri fizici ca cei ai ferestrelor prezentate mai sus. Pe latura de sud se afla inca o fereastra ce asigura lumina in dreptul diaconiconului.Tipologic, altarul are forma pentagonala, exceptand iconostasul, decrosat simetric in plan orizontal, cu proscomidie decrosata in plan vertical.
Proscomidiarul , amplasat pe latura de nord a altarului, este destinat oficiului secret. Acesta este tratat printr-un decros, in plan vertical asa cum aminteam mai sus. Din diverse considerente, la exterior s-a facut o completare cu zidarie a decrosului, alternandu-se astfel forma originala.
Diaconiconul destinat adapostirii vesmintelor preotesti si a cartilor, lipseste, in acest spatiu gasindu-se o fereastra identica cu cea a restului bisericii.Pardoselile sunt din caramida, pentru pridvor si din dusumea din brad pentru pronaos, naos si altar.