Biserica Sfântul Nicolae și Spiridon, datează din anul 1794 și este în formă de corabie cu două turle. Este ctitoria boierilor din Orașul Cerneți ( Radu Pleșoianu, Stoian și Dimitrie Pleșoianu și Ioan Glogoveanu). Pictura este în frescă - stil Bizantin.

 

Catapeteasma este din zid înfundată. Are nișă la proscomidie. Stâlpii dintre nous și pronaos sunt rotunzi, zugrăviți cu diverse plante ornamentale. Are brâu de zid circular deasupra ferestrelor - simplu. Are ocnite simple.

 

Nu sunt chenare la ferestre și uși.

 

Are pridvor de zid, deschis cu 10 stâlpi rotunzi-vopsiți. Zidăria este tencuită. Nu are cornișe. Nu are pictură exterioară decât în față, cu cei doi sfinți Nicolae și Sf. Spiridon.

 

Textul pisaniei care este deasupra ușii la intrare:

Această sfântă și Dumnezeiască biserică, ce se prăznuiește hramul Sf. Nicolae Sf. Spiridon din temelie s-au început de dumnealui Radu Pleșoianu, s-au zidit până la ferestrele cele de jos și împreună cu Stoian I Dimitrie Pleșoianu și nedându-le mîna a mai lucra la biserică au rămas pustie 10 ani, iar de la ferestre în sus s-au îndemnat dumnealui vel logofăt Ioan Glogoveanu de au zidit și au înfrumusețat după cum se vede, în zilele prea înălțatului Io Alexandru Constantin Moruzi - Voievod cu blagoslovenia  Prea Sfinţiei Sale iubitorului de Dumnezeu Kiru-kir Nectarie Episcopul Râmnicului şi s-au săvârşit la leat 1794, septembrie 30, zugrav fiind Dumnealui Gheorghe Biv Ftor Poratr.